Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ!

Πάντα ακούγαμε τα μακρινά ιστορικά γεγονότα της χώρας μας και διερωτόμασταν αν πραγματικά έγιναν όπως μας τα παρουσιάζουν. Θεωρίες αναπτύσσονταν, ιδεολογίες αντιμάχονταν, κάποιοι κατηγορούνταν για προδότες, άλλοι για πατριδοκάπηλοι και γενικά είχαμε μια αμφιβολία για το τι πραγματικά συνέβη στο παρελθόν στην χώρα μας.
Στα γεγονότα των Ιμίων τον Γενάρη του 1996 όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Κι ήταν διαφορετικά, γιατί αυτή την φορά ζούσαμε και είδαμε...

Είδαμε τους φίλους μας τούρκους δημοσιογράφους, να ξεριζώνουν την ελληνική σημαία από την πατρώα της γη, στο νησί των Ιμίων.
Είδαμε τους έλληνες κομάντο να στέλνονται σαν πρόβατα στη σφαγή στην ακάλυπτη βραχονησίδα.
Είδαμε τον Θεόδωρο Πάγκαλο, υπουργό εξωτερικών της χώρας μας να επιδεικνύει άκρατο παχυδερμισμό και να μας μαθαίνει νέους φυσικούς νόμους, λέγοντας πως την σημαία την πήρε ο άνεμος...
Είδαμε τον νάνο πρωθυπουργό της χώρας μας (λέγοντας νάνο εννοούμε πολιτικά γιατί κατά τα άλλα οι νάνοι μας είναι συμπαθείς) Κώστα Σημίτη, να πρωτοτυπεί παγκοσμίως και να ευχαριστεί από το βήμα της ελληνικής βουλής, τους αμερικάνους για την παρέμβασή τους στα γεγονότα των Ιμίων!!!
Είδαμε πόσο εύκολα αλλάζει χρώμα ένα νησί και ενδύεται το γκρί...
Τέλος, είδαμε τρία παλικάρια μας (Παναγιώτη Βλαχάκο, Χριστόδουλο Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψό), να βρίσκουν τραγικό θάνατο στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, όταν βλήθηκε το ελικόπτερό τους από τουρκικά πυρά, ενώ το επίσημο πόρισμα του κράτους (χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Γεράσιμος Αρσένης ανέφερε ότι ο πιλότος ζαλίστηκε) και των εμπειρογνωμόνων να είναι ότι το ελικόπτερο κατέπεσε λόγω κακοκαιρίας και απώλειας προσανατολισμού του πιλούτου (vertigo), δίνοντας με αυτό το πόρισμα το τελειωτικό χτύπημα στους συγγενείς των νεκρών και δείχνοντας τρομερή ασέβεια για τους ίδιους τους νεκρούς αξιωματικούς μας.
Γι’ αυτό λοιπόν, επειδή είδαμε, δεν ξεχνάμε και δεν πρέπει να ξεχνάμε. Πρέπει να θυμόμαστε την α-λήθεια για τους εμπλεκόμενους και τα γεγονότα. Πρέπει να θυμόμαστε όταν ψηφίζουμε ποιους εκλέγουμε. Τέλος πρέπει να θυμόμαστε όταν συζητούμε για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., ποιους θέλουμε να βάλουμε στην Ευρώπη, όχι μόνο απ’ αυτό το γεγονός αλλά και από παρελθοντικές συμπεριφορές των τούρκων που επίσης είδαμε, όπως τις δολοφονίες Ισαάκ – Σολωμού!!!
Όχι στην λήθη λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου