Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

Απο καιρό αμφιταλαντευόμουν αν έπρεπε να δημιουργήσω και εγώ το προσωπικό μου blog. Η αμφιβολία μου ήταν στο αν έχω και εγώ κάτι να προσθέσω στα υπάρχοντα blog.

Ο λόγος που μ' έκανε να προχωρήσω τελικά στην δημιουργία του blog, ήταν η δυσφορία για την καθημερινότητα που ζούμε και αρκετές φορές μας ''προσφέρουν'', η ανησυχία μου για το μέλλον και η προσπάθεια φίμωσης των ελεύθερων φωνών. Συγκεκριμένα και περιληπτικά, όσο περνούν τα χρόνια είναι γενικώς αποδεκτό ότι η κοινωνία μας παέι από το κακό στο χειρότερο. Οι αξίες που μεγαλώσαμε και μας δίνουν όραμα ποδοπατούνται, η ορθόδοξη πίστη που μας δίνει ελπίδα και νόημα ζωής πολεμάται, η πατρίδα που ζούμε και αγαπάμε, κινδυνεύει απο τον κακό εαυτό μας, τους ντόπιους και ξένους εχθρούς.

Όπως συνηθίζω να λέω σε συζητήσεις με φίλους, έχουμε τρεις επιλογές. Η πρώτη να αφομοιωθούμε από το "σύστημα αποδόμησης" και να γίνουμε συνοδοιπόροι των εκφραστών του. Η δεύτερη είναι να καθίσουμε ''στα αβγά μας", να μην αντιδρούμε σε τίποτε και να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα ό,τι συμβαίνει. Η τρίτη, η δύσκολη, η στενή και ανηφορική οδός είναι η επιλογή του αγώνα και της αντίστασης. Εμείς διαλέγουμε αυτή! Οι μορφές του αγώνα ποικίλουν. Ο καθένας μπορεί να αγωνίζεται από το δικό του μετερίζι, είτε αυτό λέγεται εργασιακός χώρος, είτε οικογένειακό, είτε φιλικό περιβάλλον, είτε οπουδήποτε και μπορεί να αγωνίζεται με οποιονδήποτε τρόπο...

Βασικός στόχος του blog μας θα είναι σε πρώτο στάδιο η ενημέρωση, αφού πιστεύουμε ότι αυτή που λαμβάνουμε είναι ελλιπής, επιλεκτική και όχι πάντα αντικειμενική. Σε δεύτερο στάδιο θα είναι η συμμετοχή και η αντίδραση στα τεκταινόμενα, που αφορούν όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς μας. Γι' αυτό, θα παραθέτουμε την δική μας άποψη και θα αναδημοσιεύουμε κείμενα και άρθρα που εντοπίζουμε σε άλλα blogs, ιστοσελίδες και μέσα ενημέρωσης. Σ' αυτό θα περιμένουμε την βοήθεια των αναγνωστών μας για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα.

Προέχει λοιπόν η ενημέρωση και η συμμετοχή, δηλαδή αυτά που θα μας κάνουν ενεργούς πολίτες. Όπως είναι γνωστό, από την αρχαιότητα (κυρίως στην δημοκρατική Αθήνα) όποιος δεν συμμετείχε στα κοινά ήταν κατακριτέος και τον περίμενε το περιθώριο της κοινωνίας. Εμείς θα κάνουμε μια προσπάθεια για να ξεφύγουμε από την ιδιωτεία και να πυκνώσουμε τις φωνές συμμετοχής και αντίστασης. Αν θα πετύχει και αν θα έχει κάποιο αποτέλεσμα η προσπάθειά μας θα φανεί στην πορεία...

Ο τίτλος του blog -Άσπρη Μύγα- είναι γιατί θέλουμε να ξεχωρίζουμε από τις υπόλοιπες μαύρες μύγες του συρμού!

Καλό αγώνα λοιπόν σε όλους.

1 σχόλιο:

  1. Καλό αγώνα, λοιπόν, και καλή επιτυχία στο μπλογκ!

    Α.Κ. "προς Κορινθίους"

    ΑπάντησηΔιαγραφή