Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Έδιναν «χορηγίες» για να προωθήσουν το σχέδιο Ανάν!!!

Δεκάδες χιλιάδες δολάρια υπό μορφή επιχορηγήσεων διέθεσε το Στέτι Ντηπάρτμεντ για να προωθήσει τα αμερικανικά συμφέροντα και ειδικότερα το Σχέδιο Ανάν, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής». Τα χρήματα δίνονταν σε ιδιώτες και φορείς τουλάχιστον μέχρι το 2008, στην Αθήνα, τη Λευκωσία και την Άγκυρα.

Όσοι εισέπρατταν τις «επιχορηγήσεις» υποχρεώνονταν να υπογράφουν ένα ειδικό συμβόλαιο. Το φως της δημοσιότητας είδαν 1.331 συμβόλαια αυτού του είδους, όταν η αμερικανική κυβέρνηση υποχρεώθηκε μετά από αίτημα πολιτών, να αποδεσμεύσει αυτά τα ντοκουμέντα, αφού προηγουμένως έσβησε τα ονόματα των παραληπτών.
Τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα φέρουν την υπογραφή του Theodore Sellin στελέχους της υπηρεσίας Review Authority του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αμερικανικές πρεσβείες στοχεύουν ως επί το πλείστον καθηγητές, πολιτικούς, δημοσιογράφους, ακόμα και εκπροσώπους του οικονομικού κόσμου και όλους αυτούς που θεωρούνται opinion leaders, ενώ συγχρόνως με αδρές χρηματοδοτήσεις οι Αμερικανοί μέσω οργανισμών των Ηνωμένων Εθνών (UNDP και UNOPS) αποκτούσαν πρόσβαση και επιρροή στη λεγόμενη Κοινωνία των Πολιτών.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=216328&cid=6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου