Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ

Eκδικάστηκε η μήνυση που υπέβαλε η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου κατά της τουρκόφρονης εφημερίδας ''Μιλλιέτ'', για τα γνωστά γεγονότα και την κάλυψή τους, όταν υπηρετούσε ως δασκάλα στο μειονοτικό δημοτικό του Μεγάλου Δερείου στον Έβρο. Με βάση την απόφαση που επιδόθηκε από το Πολυμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης, η ''Μιλλιέτ'' καταδικάστηκε να πληρώσει στην ηρωική δασκάλα αποζημίωση ύψους 60.000 ευρώ. Για το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. η απόφαση κρίνεται άκρως σημαντική, αφού η ελληνική Δικαιοσύνη έρχεται να καλύψει τα ελλείμματα της πολιτικής του κράτους, το οποίο αφήνει Έλληνες πολίτες στη Θράκη απροστάτευτους στο έλεος του τουρκικού παρακράτους.

Σύμφωνα με τα όσα έκρινε το δικαστήριο, η απόφαση πρέπει μέσα σε 15 μέρες να δημοσιευτεί στην εφημερίδα ''Μιλλιέτ''. Κρίνεται ως άμεσα εκτελεστή πληρωμή 30.000 ευρώ από την αποζημίωση, ενώ αποφασίστηκε τα δικαστικά έξοδα 4.000 ευρώ να πληρωθούνε από την εφημερίδα.
Υπενθυμίζεται πως η Χαρά Νικοπούλου είχε υποβάλλει μήνυση ισχυριζόμενη πως η είδηση που δημοσιεύτηκε στον μειονοτικό τύπο (δήθεν είχε ζητήσει από τους μαθητές της να ζωγραφίσουν την εικόνα του Αλλάχ), ήταν αβάσιμη. Να τονιστεί πως είναι η πρώτη από τις αγωγές που υπέβαλε η Χαρά Νικοπούλου στις μειονοτικές εφημερίδες ''Γκιουντέμ'', ''Μιλλιέτ'' και ''Μπιρλίκ'', για τον πόλεμο λάσπης που δέχθηκε όταν υπηρετούσε ως δασκάλα δημοτικό του Μεγάλου Δερείου.
Η αγωγή που υπέβαλε η Χαρά Νικοπούλου στην εφημερίδα ''Γκιουντέμ'', εκδικάστηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Κομοτηνής στις 22 Σεπτεμβρίου 2010, και τώρα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση. Ο Ιλχάν Ταχσίν, ιδιοκτήτης της άλλης μειονοτικής εφημερίδας (''Μπιρλίκ''), διέψευσε ο ίδιος την είδηση που δημοσίευσε στην εφημερίδα του σε βάρος της Νικοπούλου και ζήτησε συγγνώμη από την Χαρά.
Το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. είναι βέβαιο πως η ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει αδέκαστα και αντικειμενικά, ώστε να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την τρομοκρατία που ασκεί το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής σε χριστιανούς και μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες. Βεβαίως, απαιτείται συντονισμένη και πολυεπίπεδη πολιτική, όπου είναι εμφανέστατη η απουσία βούλησης της ελληνικής κυβέρνησης να αποκαταστήσει τα πράγματα στη δυτική Θράκη, εφαρμόζοντας τους νόμους και ξηλώνοντας τα ποικίλλα δίκτυα που έχει απλώσει το μακρύ χέρι της Άγκυρας στην περιοχή.

http://www.elkeda.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=494:16122010--g-------&catid=37:2010-01-11-14-03-41&Itemid=88

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου