Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ...

Σας παρουσιάζουμε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο Πατρών την Πέμπτη, 15/04/11. Στο τέλος, μπορείτε να διαβάσετε το σχόλιό μας.

«Νέο κρούσμα βίας σημειώθηκε σε ελληνικό πανεπιστήμιο, εις βάρος μάλιστα του Νομπελίστα Ιατρικής και Φυσιολογίας καθηγητή κ. Τζέιμς Γουότσον, αμαυρώνοντας την εικόνα των ελληνικών Ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης. «Είμαι ευτυχής που η ομιλία μου άρεσε στην πλειονότητα των φοιτητών και είχε ανταπόκριση» δήλωσε αποκλειστικά στο «Βήμα» ο καθηγητής κ. Γουότσον. «Είναι ατυχές το γεγονός ότι μια εξαιρετικά μικρή μερίδα ατόμων τη διέκοψε. Ωστόσο χαίρομαι που μπόρεσα να την ολοκληρώσω και να έχω την άριστη επικοινωνία που είχε με τους φοιτητές που την παρακολούθησαν» συνέχισε.

Το περιστατικό συνέβη όταν νεαρός κουκουλοφόρος ανέβηκε κρατώντας ένα κοντάρι, το μεσημέρι της Πέμπτης, στο βήμα συνεδρίου στην Πάτρα, όπου μιλούσε ο καθηγητής. Ο νεαρός μπήκε στον χώρο όπου είχε προγραμματιστεί η ομιλία του καθηγητή, συνοδεία και άλλων.
Οι υπόλοιποι νεαροί ωστόσο, έμειναν στην είσοδο του συνεδριακού χώρου και πέταξαν φυλλάδια με το γνωστό γράμμα «Α» κλεισμένο σε κύκλο, που είναι χαρακτηριστικό των αναρχικών ομάδων, ενώ φώναζαν τα συνθήματα «η γενετική, είναι συνώνυμη του Ναζισμού»...
Ο κουκουλοφόρος προσπάθησε να επιτεθεί στον Γουότσον, δύο καθηγητές έτρεξαν να τον βοηθήσουν και δέχτηκαν χτυπήματα, ενώ το επεισόδιο έληξε μόνο όταν έσπευσαν κι άλλοι πανεπιστημιακοί. Ενας καθηγητής ωστόσο, χτυπήθηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Λίγο αργότερα δε, αποχώρησαν και οι υπόλοιποι νεαροί που περίμεναν στην είσοδο του κτιρίου και η ομιλία του καθηγητή Γουότσον συνεχίστηκε.
«Υποβάλλαμε μήνυση κατ' αγνώστων. Πρόκειται για εγκληματική επίθεση και ωμή παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου» δήλωσε στο «Βήμα» ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών κ. Γ. Παναγιωτάκης. «Αν συμμετείχαν στο επεισόδιο και φοιτητές μας, θα έχουν και πειθαρχικές ποινές, αν και οφείλω να πω ότι εκείνοι που απώθησαν πρώτοι τους νεαρούς που επιτέθηκαν στον καθηγητή ήταν οι φοιτητές μας» πρόσθεσε.
«Η πράξη αυτή, σίγουρα πλήττει το κύρος του πανεπιστημίου μας χωρίς να φταίει το ίδιο το πανεπιστήμιο» κατέληξε ο κ. Παναγιωτάκης.=«Αποκρουστικό περιστατικό που δημιουργεί συναισθήματα ντροπής και παραβιάζει το ακαδημαϊκό άσυλο με απροκάλυπτο τρόπο» χαρακτήρισε το θέμα μιλώντας στο «Βήμα» και ο πρώην πρύτανης του Ιδρύματος κ. Στ. Κουμπιάς.
Στον χώρο που έγινε το επεισόδιο κλήθηκε η Ασφάλεια Πάτρας, προκειμένου να συλλέξει αποτυπώματα και στοιχεία. Το θέμα θα ερευνήσει πειθαρχικά και ο πρύτανης του Ιδρύματος κ. Γ. Παναγιωτάκης, ο οποίος και ζήτησε συγνώμη προσωπικά για το συμβάν από τον κ. Γουότσον.
Ο Νομπελίστας βρέθηκε στη Πάτρα για να μιλήσει στο πλαίσιο του 12ου συνεδρίου ιατρικής χημείας που διοργανώνει το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ιατρική Χημεία: Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Φαρμακευτικών Προϊόντων» των Τμημάτων Χημείας και Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών.
Ο καθηγητής βραβεύτηκε με Nobel το 1962 και μίλησε για την Ανακάλυψη της Διπλής Ελικας του DNA.»
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/64105


Με αφορμή το παραπάνω άρθρο, θα θέλαμε να κάνουμε κάποιες επισημάνσεις.

Αυτό το περιστατικό δείχνει μερικά συγκεκριμένα χαρακτηριστικά των ακροαριστερών (αντι)εξουσιαστών. Αυτά τα πιόνια που κατηγορούν όλους τους άλλους για φασισμό, αποδεικνύουν με τις πράξεις τους ότι οι ίδιοι είναι οι μεγαλύτεροι φασίστες. Αν και οι περισσότεροι απ’ αυτούς δηλώνουν θαυμαστές του Μαρξ, δεν έχουν ακούσει ποτέ για τη «διαλεκτική», ενώ επίσης, άγνωστη γι’ αυτούς είναι και η έννοια της ελευθερίας του λόγου για την υπεράσπιση της οποίας έχουν χυθεί ποτάμια αίματος. Αντίθετα, αυτοί συνεχίζουν να χύνουν αίμα αθώων, στο όνομά της. Γι’ αυτούς, οι κουκούλες είναι οι μάσκες που τους επιτρέπουν να αναλαμβάνουν τον ρόλο του τιμωρού, ατιμώρητοι. Το πανεπιστημιακό άσυλο το εκλαμβάνουν ως άσυλο ανομίας, βίας και ασυδοσίας και έτσι το μόνο που δεν προασπίζει αυτό το άσυλο, είναι οι ιδέες. Η εμπάθειά τους για οποιοδήποτε στοιχείο ταυτότητας και οτιδήποτε εθνικό είναι ανίατη…
Κατηγόρησαν για ρατσισμό έναν ογδοντατριάχρονο βραβευμένο νομπελίστα, ο οποίος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες του 20ου αιώνα και η ανακάλυψή του αποτέλεσε ορόσημο στην επιστήμη της βιολογίας. Αν μπορούσαν θα καταργούσαν την επιστήμη της βιολογίας και την γενετική ως ρατσιστικές, ή ακόμα και την ιστορία, τα θρησκευτικά και άλλες επιστήμες που δεν τους βρίσκουν σύμφωνους.
Όσο η κοινωνία μας και οι πολιτικοί χαϊδεύουν αυτά τα καλόπαιδα και τους τροφοδοτούν την εσφαλμένη εντύπωση που έχουν για την επαναστατικότητα, τους επιτρέπουν να φιμώνουν φωνές που μαρτυρούν την αλήθεια και καταπιάνονται με θέματα που αποτελούν ταμπού, συνήθως για τους αριστεριστές. Ένας λόγος που έχουν σιγήσει οι «πνευματικοί άνθρωποι» της εποχής μας είναι και αυτός, δηλαδή η τρομοκρατία που δέχονται από το κατεστημένο των νεοταξιτών, που έτσι φιμώνει κάποιες τελευταίες φωνές που θέλουν να βγει αυτός ο τόπος από το τέλμα που έχει περιέλθει.
Για το περιστατικό μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» (15/04/11) ο καθηγητής γενετικής, πρώην πρύτανης, Σταμάτης Αλαχιώτης λέγοντας πως ο καθηγητής Watson υποστηρίζει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που τον κατηγορούν αφού έχει μιλήσει για μια ελάχιστη διαφορά της τάξεως του 0,1%, μεταξύ του γονιδιώματος των διαφόρων φυλών, ενώ υποστηρίζει πως ο δείκτης νοημοσύνης των λευκών αναπτύσσεται πιο πολύ λόγω του καλύτερου περιβάλλοντος που ζουν και ότι χρειάζεται να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των μαύρων.
Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως ο καθηγητής Watson μια ημέρα πριν το προαναφερθέν περιστατικό, κατά την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, με ταπεινότητα που διακρίνει τους πραγματικά «μεγάλους άνδρες», δήλωσε πως δεν αισθάνεται Θεός και πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι πεπερασμένος (εφ.Γνώμη 14/04/11).




2 σχόλια:

  1. Γεγονότα όπως αυτό, πέρα από το γεγονός ότι εκθέτουν την χώρα μας στο εξωτερικό, κάνουν καλό σε εμάς τους ντόπιους. Διότι έτσι σιγά σιγά ξυπνάμε όλοι και καταλαβαίνουμε ποιό είναι το πραγματικό πρόβλημα σε αυτό τον δύσμοιρο τόπο. Μακάρι λοιπόν να συνεχίσουν αυτές τις ενέργειες τα "αυτιστικά" παιδιά της δήθεν αριστεράς ώστε να τελειώνουμε μιά και καλή με δαύτους.

    Το μόνο αρνητικό βέβαια που πρέπει να καυτηριάσουμε είναι η αντίδραση των υπολοίπων. Όχι, δεν εννοώ ότι κακώς έκαναν και προστάτευσαν τον Watson. Γιά όσους γνωρίζουν τους χώρους του Πανεπιστημίου Πατρών, ξέρουν ότι οι "τύποι" αυτοί μέχρι να φτάσουν στην αίθουσα έπρεπε να διασχίσουν μιά απόσταση από την είσοδο του Πανεπιστημιακού χώρου. Πώς και κανείς δεν τους αντιλήφθηκε. Απλώς έκαναν την πάπια, λόγω φόβου ή και ωχαδερφισμού. Αλλά ακόμα και αυτοί που ήσαν μέσα στην αίθουσα γιατί οι ίδιοι οι καθηγητές δεν έκλεισαν αμέσως τις πόρτες να εγκλωβίσουν μέσα τους περίεργους αυτούς μέχρι να έρθει η αστυνομία; Γιατί η αστυνομία κλήθηκε κατόπιν εορτής και αφού οι υποτίθεται "άγνωστοι" είχαν διαφύγει. Και πως είναι άγνωστοι αφού ήδη κυκλοφορούν τόσες φωτογραφίες και βίντεο από το συμβάν; Αυτά είναι γελοιότητες που απλώς επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι οι ίδιοι οι καθηγητές και μάλιστα οι πρυτάνεις των ιδρυμάτων που λειτουργούν με τα δικά μας χρήματα, τον ιδρώτα του Ελληνικού Λαού, αυτοί λοιπόν τα έχουν κάνει πλακάκια με τους "άγνωστους" αυτούς και το μόνο που μένει να μάθουμε είναι το αντικείμενο της συνδιαλλαγής. Τόσο λοιπόν ο νυν πρύτανης "κύριος" Παναγιωτάκης όσο και ο πρώην πρύτανης "κύριος" Αλαχιώτης, δεν δικαιούνται να ομιλούν. Είναι και αυτοί συνένοχοι αν όχι συνεργοί όχι μόνο ηθικά αλλά και στην πράξη διότι η ατολμία τους, η ανηθικότητά τους, εν τέλει η προδοσία τους απέναντι στον Ελληνικό Λαό και το Σύνταγμα δεν συγχωρούνται με τις "κατόπιν εορτής" ανακοινώσεις που καταδικάζουν το συμβάν και καταγγέλουν παραβίαση του ασύλου. Αυτά "κύριοι" (τα εισαγωγικά υποδηλώνουν ότι δεν πρόκειται περί κυρίων διότι οι πραγματικοί κύριοι δεν συναναστρέφονται με εγληματίες) νυν και πρώην πρυτάνεις δεν περνάνε σε τα μας. Όμως η ώρα της πληρωμής έρχεται και αργά η γρήγορα θα στηθούν κρεμάλες όχι μόνο στην πλατεία Συντάγματος αλλά και στην κεντρική πλατεία των Πατρών για να κρεμαστούν όλοι οι προδότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όπως φαντάζομαι και στα άλλα Πανεπιστήμια της χώρας, οι συγκεκριμένοι τύποι κάνουν κουμάντο. Δρουν ασύδοτα και με θράσος αφού ξέρουν ότι δεν θα έχουν συνέπεια οι πράξεις τους λόγω του ασύλου. Γι' αυτό δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν προκαλέσει επεισόδια και ζημιές και μάλιστα πολλές φορές οι διενέξεις είναι "ενδοοικογενειακή" υπόθεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή