Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Το Θαλάσσιο Μέτωπο της Πάτρας ανήκει στους κατοίκους της


Ζούμε σε καιρούς πονηρούς. Η κυβέρνηση της υποτέλειας και του Μνημονίου, «επέτυχε» με τη συμφωνία της 11ης Μάρτη να παρατείνει την οικονομική κατοχή της χώρας μέχρι το 2021! Σε αντάλλαγμα για την υποδούλωση της Ελλάδας στους πιστωτές της («αποφυγή της χρεωκοπίας» το λένε τα κυβερνητικά παπαγαλάκια) θα πρέπει η «ελληνική» κυβέρνηση να εκποιήσει άμεσα δημόσια περιουσία και γη αξίας 50 δις ευρώ. Κοινωφελείς υποδομές, λιμάνια, εκτάσεις υψηλού φυσικού κάλλους, νησιά, κλπ, θα βγουν στο σφυρί για να ικανοποιηθούν οι διεθνείς τοκογλύφοι. Ήδη αυτές τις μέρες οι γύπες της διεθνούς κερδοσκοπίας άρχισαν να πηγαινοέρχονται στην Αθήνα για να «βοηθήσουν» στην εκποίηση της δημόσιας γης (εκπρόσωποι Goldman Sachs, Τζ. Σόρος, κλπ).

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ξεπουλήματος των πάντων καθίσταται τουλάχιστον ύποπτη η καθυστέρηση υλοποίησης των παλαιότερων κυβερνητικών δεσμεύσεων για απόδοση του Θαλασσίου Μετώπου της πόλης στους κατοίκους της. Αν, λοιπόν, στα ανόσια μυαλά των κυβερνητικών αξιωματούχων και των Τροϊκανών προϊστάμενών τους έχει μπει η ιδέα να εντάξουν το Θαλάσσιο Μέτωπο της Πάτρας στα «ασημικά» που σκοπεύουν να βγάλουν για πούλημα στις διεθνείς αγορές, τότε θα διαπιστώσουν πολύ σύντομα ότι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, το Λαό της πόλης μας δηλαδή.
Οφείλουμε να προειδοποιήσουμε την κυβέρνηση ότι η μόνη «αξιοποίηση» που μπορεί να γίνει αποδεκτή είναι η άμεση και άνευ όρων παραχώρηση ολόκληρου του Θαλασσίου Μετώπου στους κατοίκους της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής ώστε να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα και δωρεάν για αναψυχή, ξεκούραση, αθλητισμό, παιχνίδι, κοινωνική συναναστροφή, κοινωνική και καλλιτεχνική έκφραση. Την ίδια προειδοποίηση οφείλουμε να απευθύνουμε και σε τοπικά μεγαλοσυμφέροντα που τυχόν ορέγονται το θαλάσσιο μέτωπο και θέλουν να το μετατρέψουν σε πάρκο κερδοσκοπίας και καταναλωτισμού.

◦ Το Θαλάσσιο Μέτωπο της Πάτρας ανήκει στο Λαό της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής και πρέπει να του παραχωρηθεί άμεσα και ολόκληρο.

◦Ούτε μια σπιθαμή δημόσιας γης για πούλημα σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ – Σπίθα Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου